Danijel Brkić - DJ Brka

Predstavljamo prvog od gostujućih DJ-a na Magic Time Vinyl Festivalu. To je DJ Brka tj. Danijel Brkić. On nam dolazi iz Osijeka i radi u Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe kao meteorolog. Rodio se 1973. god. i od rane mladosti se zarazio s glazbom i pločama pa ih je počeo skupljati još kao tinejdžer. Danas posjeduje kolekciju preko 2000 ploča. Sjeća se da je prva ploča koju je kupio bila ploča od Beatlesa.

1993. počima raditi kao DJ u poznatom osječkom klubu Tufna. Od 1994. do 1998. radio je na osječkom Slavonskom radiju kao glazbeni i tehnički urednik. I danas povremeno nastupa kao DJ na raznim festivalima, manifestacijama, u kafićima, koncertima... Priredio je dvije izložbe omota gramofonskih ploča (Gradska Knjižnica i Barcelona Pub u Osijeku), te povremeno organizira prodajni sajam gramofonskih ploča.

Osnivač je i administrator Facebook grupe „Volim gramofonske ploče” koja ima preko 4000 članova! Tko voli ploče i koga to zanima mi mu preporučujemo da se učlani u tu grupu.

Ljubav za ploče uvezao je naravno i s ljubavlju prema gramofonima tako da danas glazbu sluša na nekoliko gramofona - dva Omnitronic D2220, Fisher MT 30 i Sony PS-LX 100.

Njegovoj kolekciji ploča sastoji se od šarolikih glazbenih žanrova, ali ponajviše sluša glazbu 80-tih. Na Vinyl festivalu nastupiti će na velikoj i na maloj bini. U udarnom terminu će nas zasigurno rasplesati svojim izborom disco i funky glazbe, a potom na maloj bini će nam predstaviti svoj izbor dekade 80te.

Više u ovoj kategoriji: Dr. Smeđi Šećer DJ MacGregor