DJ MacGregor

DJ MacGregor tj. Dejan Lukež rođen je 1964 god. u Kutini gdje 1984. god. počinje svoju DJ karijeru. Bio je glazbeni urednik i asistent u režiji na radiju Moslavina, a za vrijeme studija u Zagrebu počeo je sastavljati kompilacije na kazetama te ih počeo (prvi) prodavati na Cvjetnom trgu tako da nakon završenog fakulteta nije ostao raditi u struci nego je otvorio "Audio-Video Centar" tj. dućan sa gramofonskim pločama i kazetama (kasnije i CD-ima) pa je time spojio svoju ljubav prema glazbi s poslom. Tih godina bavio se i organiziranjem koncerata te bio voditelj disco kluba u Kutini. Nakon 12 godina poduzetništva seli u Zagreb te počinje kao resident DJ u „Movie pubu”.
Zapošljava se u Dancing Bear-u kao poslovođa CD shopa.
U svibnju 2015. god. se vraća vinylima i gramofonima te kreće u "Old School DJ-ing" usprkos rastućoj pojavi mnogih "Laptop DJ-a".
Nastavlja sa skupljanjem gramofonskih ploča koje koristi na svojim gažama. Iako voli razne žanrove najdraža mu je glazba 70-ih i 80-ih te se u radu najviše pronašao u plesnoj Disco Funk glazbi, te u zadnjih nekoliko godina u Zagrebu i okolici nastupa pod pseudonimom "DJ MacGregor".
U svojem radu koristi legendarne DJ gramofone Technics 1210 MK2 za koje tvrdi da su bili njegova prva ljubav sredinom osamdesetih. Osnivač je Facebook grupe Disco Funk Family gdje se okupljaju ljubitelji disco, funk & soul glazbe, između kojih je puno bivših i sadašnjih DJ-a.
Ovdje je njegova službena stranica www.djmacgregor.com

Šta možemo otprilike očekivati od DJ MacGregora možete poslušati u njegovom izvrsnom mixu

Više u ovoj kategoriji: Danijel Brkić - DJ Brka Groove playaz