Ozren Kanceljak

Jedan od headlinera ovogodišnjeg izdanja festivala je legendarni zagrebački DJ 80-tih i 90-tih Ozren Kanceljak.

On se kroz praktički cijeli svoj profesionalni život usporedo bavio glazbom, glazbenom industrijom, medijima i komunikacijom. Počeo je krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća, objavljivati svoje prve tekstove dok je još imao 17 godina u kultnom omladinskom tjedniku „Polet“. Kasnije je bio stalni suradnik magazina Start, Studio, Danas, Svijet te brojnih drugih publikacija poput Vjesnika ili Večernjeg lista, te je paralelno radio i kao radijski urednik specijaliziranih glazbenih emisija (Radio 101, Radio 1, Hrvatski radio, Plavi radio…)
Od srednje škole je počeo raditi kao DJ i to u danas legendarnim klubovima Lapidarij i Kulušić, da bi potom surađivao i u klubu Gjuro II te do vođenja tada novoga kluba Aquarius (iz kojeg se kasnije razvio Aquarius records).
Usporedo sa svim poslovnim angažmanima, surađivao je s brojnim najboljim klubovima i radijskim programima kao dj, organizator vanrednih događaja ili glazbeni urednik / programski savjetnik, što radi i danas (10 godina zaredom sudjelovanje na Weekend Media Festivalu i kao DJ, te dvije godine za redom DJ na svečanim otvaranjima Sarajevo film festivala.
Od 2018 redovno uređuje tjednu emisiju Breakout koja se emitira na Yammat FM-u u kojoj nastoji promovirati i kontekstualizirati nova izdanja „organske“ glazbe iz cijeloga svijeta. Misija emisije je upoznavanje s univerzalnim glazbenim vrijednostima koje se stvaraju po cijelom svijetu, bez obzira na zemlje ili kontinente s kojih dolaze. Posebnu pažnju posvećuje glazbi koja u sebi sadrži refleksije rhythm & blesa, jazza, latino, afro, funka ili drugih srodnih žanrova. Istovremeno gostuje na brojnim manifestacijama, festivalima ili specijalnim događajima kao DJ sa svojim specifičnim setovima.

Više u ovoj kategoriji: DJ Woo-D DJ Kićo