Naša Vrljika

Vrljika je za nas Imoćane uvijek imala posebno značenje. Ona za nas nije rijeka nego uvijek, jednostavno, ali veliko - Vrljika !
Kao krvotok povezala je udove cijele krajine. Ona je voda preko koje smo svi u krvnoj vezi. Jer ona je naša pojiteljica, naš izvor i naš život.
Ona je naša rijeka ljubavi, prijateljevanja i druženja. K njoj smo vodili svoje cure, roštiljali s prijateljima ili jednostavno bezbrižno ležali uz njene obale s nogama u bistrini vode zagledani u krošnje vrba i jablana. Koliko li smo noći proveli uz njen žubor vode, zvuk gitare, smijeh naših prijateljstava, sjaj rasplamsale vatre i bezbroj ispečenih klipova kukuruza.
Ljeti kad se razmili teška jara po krajini svi se spustimo k njoj i privijemo se uz njene hladne skute isprepletenih žubora. Ako tko pita gdje si bio dovoljno je reći – uz Vrljiku. Te dvije riječi sadržavaju cijeli jedan bezvremenski kozmos nas Imoćana. Eto tolika je snaga naše male, ali velike Vrljike.

Ovih dana uz Vrljiku započinje još jedna krasna priča. Naime ekipa zaljubljenika te naše magične vode odlučila je na predjelu Perinuša prirediti pomalo neobičan kulturni događaj. Događaj koji će vratiti sjećanja na ona stara vremena dok se život vrtio na 78 ili 45 obrtaja.
Festival kakav dolikuje našoj dami - festival gramofonskih ploča. Kakve li ljepote, kakav doživljaj, kad se spoji zvuk pucketavih ploča i struja njenog toka u strasnom zagrljaju. Poklonit ćemo joj vrijeme naših sjećanja, naših mladenačkih strasti, naše bezgranične ljubavi. Puštati ćemo joj pjesme naše mladosti, našeg odrastanja i naših snova. Magic Time Vinyl Festival ime je događaja i održat će se u subotu 6. kolovoza. Uz zvuke s gramofona družit ćemo se, baš kao nekada, cijeli dan do duboko u noć.
Bina će biti postavljena na samoj vodi, a uz festival bit će još izložba slika, starih radio prijemnika, gramofona i oldtimera. Bit će to dan kada ćemo se s Vrljikom stopiti u zaboravljenu nostalgiju.

Hvalevrijedna ekipa se već priprema i čisti obalu i korito kako bi nas naša Vrljika dočekala kao rascvjetana mladenka.
Dođi i ti! Tamo smo svake subote, malo ćemo čistiti, malo se smijati. Vrljika će nam rashladiti vino i ispeći neizbježne gradele.

Pokloni joj malo pažnje i ona će ti stostruko vratiti. Sjeti se svaki tvoj žedan gutljaj iz špine ona ti poji. Ona nam daje život u ovom kamenjaru. Ona je jednostavno, ali veliko - naša Vrljika!