Bliži se “Magic time vinyl festival”, događaj koji izlazi iz okvira Imotske krajine

„Magic time vinyl festival“ koji se ima održati u subotu 6. kolovoza uz Vrljiku kod Perinuše, jedinstven je događaj ne samo u okvirima Imotske krajine. Festival je zamišljen kao 24-satni praznik za uši i oči jer izuzev dobre glazbe nudi i niz popratnih sadržaja, primjerice izložbu raritetnih predmeta, rock memorabilija, prastarih gramofona i radioprijamnika (uz čije su tonove uživali naši djedovi i bake) te smotru oldtimer vozila na dva ili četiri kotača.
Mnoštvo domaćih zvijezda, javnih i estradnih umjetnika od kojih neki dolaze i izvan granica Lijepe naše, okušat će se za miks pultom te pokazati svoje glazbene preferencije. Goran Bakić, Jurica Pađen, Mr. Wex, Ivica Kulušić Shef, Damir Duplančić Duple, Vedran Vrčić, Žele Pavlov, Mladen Vuković, Dean Šokota Šok, Tomo Matković, Jure Lozo i Vedran Mlikota, podgrijavat će atmosferu od ranoga jutra do sitnih sati u nedjelju. A sve skupa bit će začinjeno hladnom pijačom i bogatom gastronomskom ponudom.

Kao uvod u ovu veliku feštu pod otvorenim nebom, proteklih dana je u Imotskom održana i zanimljiva prezentacija novih raznobojnih majica s logom festivala i benda „Čađavi krakuni“ (koji je obilježio jednu epohu rocka na našim prostorima), otisnutih na poleđini gramofonske ploče. Autor i idejni tvorac festivala je Mr. Wex, nekoć i sam dio te priče a sada glavna faca menadžmenta benda. Uz svesrdnu kreativnu i logističku potporu nekolicine aktivista s vizijom i udrugu „Bunar“ kao nositelja projekta, ovaj bi se festival mogao upisati u listu glavnih kulturnih događaja na karti Hrvatske u godinama koje dolaze.

Možemo zaključiti: ono što će svakako privući sve audiofile i fanove vinila, jesu gramofoni koji nude puno prirodniju reprodukciju zvuka, a oni koji dođu zasigurno neće požaliti jer broj vinila kojim će se raspolagati uistinu je respektabilan!

Zato palac gore za ovu, ali i niz drugih inicijativa koje se tek trebaju pokrenuti!

Gordan Znaor

Izvor Imotske novine