Prvi Festival vinila održan u okružju rijeke Vrljike

"Magic Time Vinyl Festival" naziv je cjelodnevne manifestacije koja je organizirana u Imotskoj krajini, na predjelu Perinuša, u ugodnom ambijentu okružja rijeke Vrljike. Ta lokacija odabrana je iz razloga jer su organizatori, između ostalog, ovim projektom htjeli ukazati i na nužnost očuvanja ove rijeke, ali i ostalog vodnog bogatstva kojim obiluje čitava Imotska krajina.

"Magic Time Vinyl Festival" organiziran je kao cjelodnevna zabava, u kojoj je u prvom planu bila odlična, pomno birana glazba s gramofonskih ploča, ali su na svoje došli i mnogobrojni kolekcionari, ne samo vinila, nego i ostalih memorabilija vezanih uz ovaj dio glazbene prošlosti. Tako su izloženi bili dijelovi od nekih poznatijih kolekcija vinila privatnih kolekcionara, ali i gramofoni, posebno značajne ploče u svijetu glazbene industrije, velik broj starih radio aparata te ostalih glazbenih antikviteta.

Bio je tu i poznati imotski glazbeni kolekcionar Vedran Vrčić, koji je već ranije sudjelovao u sličnim samostalnim izložbenim projektima, u kojima je javnost imala priliku biti upoznata s njegovom vrijednom glazbenom kolekcijom. Nekoliko je puta dobivao izdašne financijske ponude pojedinih privatnih kolekcionara glazbene prošlosti, za prodaju dijela ili cijele vlastite kolekcije, ali sve je takve i slične ponude rezolutno odbio. Bilo je tu mnogo poznatih lica koja su na ovaj ili onaj način bila uključena u ovaj glazbeni projekt s mirisom prošlosti: Jurica Pađen, Goran Bakić, Jure Lozo, Mr. Wex, Tomislav Matković, Žele Pavlov, Ivica Kulušić Shef, Dean Šokota Šok, Damir Duplančić Duple, Vedran Mlikota te mnogi drugi. Šteta je što je prvotno zamišljeni program u subotu loše vrijeme ipak odgodilo par dana pa su neki bili spriječeni ranije dogovorenim obavezama.

Sama manifestacija je prvotno zamišljena kao lokalni festival gramofonskih ploča, ali je odmah poprimila gotovo nacionalne konture svijeta vinila. To se najprije ima zahvaliti organizatorima čitavog projekta, istinskim zaljubljenicima u svijet glazbe, koje je ovoga puta energijom i entuzijazmom predvodio Velimir Vuković, poznati kolekcionar vinilnih ploča, radijskih prijamnika, gramofona te ostalih glazbenih memorabilija.

Za dobru glazbu koja se puštala s gramofonskih ploča, pobrinuli su se dokazani ljubitelji vinila i poznavatelji glazbe. U sklopu festivala održane su i izložbe slika Tomislava Tolića i Denisa Kujundžića. Čitav program je privukao velik broj audiofila i fanova vinila, ali i ostalih mnogobrojnih zaljubljenika u odličnu glazbu.

 

Izvor Dalmacijanews

Više u ovoj kategoriji: Kampiranje na Vrljici Volimo Vrljiku