Pripreme za festival se privode kraju

Brojimo dane. Polako se primiče drugo izdanje Magic Time Vinyl Festivala. Kako volimo reći festival na 35 i 44 okretaja. Vjerujemo, naši DJ-i i gramofondžije već uveliko slažu playliste kako bi ovogodišnji program bio još raznovrsniji i svakako još rasplesaniji.
Udruga Vinyl Festivala već je od svibnja počela čistiti okoliš Perinuše tako da je prostor sada uređen i dotjeran. Još nas čeka završno košenje trave i možemo reći sve je spremno za festival. Kako nam je prošle godine jedan dan bio prekratak za svu ljepotu prirode i zvuka ove godine smo odlučili da festival traje dva dana, petak i subota, 28. i 29. srpnja. Ljepota prostora i same Vrljike, te svježina usred ljetne žege, sigurni smo, privući će ne samo ljubitelje glazbe s vinyla već i zaljubljenike u prirodu te same Vrljike. Oba dana biti će ispunjena cjelodnevnim programom tako da i ove godine priređujemo sajam gramofonskih ploča na kojem možete kupovati, prodavati i mijenjati svoje ploče. Predstaviti ćemo imotske slikare koji će oslikavati svoja platna pred očima posjetitelja. Tu je naravno nezaobilazna izložba starih gramofona, radio uređaja i raritetnih ploča. Također ćemo prirediti malu radionicu tradicionalne rukotvorine, a pošto smo očistili puteve moći će te uživati u šetnji uz Vrljiku.

Kao goste ove godine smo pozvali dvije velike zvijezde domaće glazbene scene - Dado Topić, jedan od najmarkantnijih glasova domaćeg rock'n'rolla i Zorica Kondža još jedan upečatljiv glas koji je ispisao povijest glazbe. Oni će nam tokom večeri predstaviti svoj set omiljenih ploča i pjesama.

Od DJ-a tu je stalna domaća postava - Mr. Wex, Vedran Vrčić, Tomo Matković i Jure Lozo. Od posebnih gostiju dva dana će nas obasipati vinylom - Željko Pavlov Žele - jedan od najstarijih DJ-a Dalmacije, Damir Duplančić Duple - voditelj nostalgične emisije na Radio Dalmaciji "Izgubljena generacija", Vedran Mlikota - glumac iz Zagvozda, Ivica Kulušić Šef koji nas je rasplesao prošle godine s izborom domaćeg novog vala i nezaobilani Ivan Juričić Čuka - bajker, rocker i kolekcionar ploča.

Što se tiče hrane i pića i oko toga ćemo se potruditi. Ožujska pivovara nas prati s pivom, biti će domaćeg vina iz naših imotskih vinoteka, a od hrane planiramo domaću kuhinju – kotlovinu i roštilji. Dakle za svakoga ponešto.
Kako priliči Vrljici i vinylu ulaz je naravno slobodan, dakle očekuje se dva dana bezbrižnog uživanja u prirodi i analogiji.

Na kraju, ali možda i najbitnije moramo istaknuti naše pokrovitelje koji su prepoznali ljepotu ovog festivala i odlučili nam pomoći, a bez njih teško bismo ovo mogli pokrenuti. Generalni pokrovitelj je Park & Shop. Pokrovitelji su općina Podbablje, VD Mont i Zagrebačka banka. U uređenju prostora pomogli su nam Turkić d.o.o i Niko-kop. Sa svojim znanjem i zalaganjem nam pomažu caffe bar "Nu", caffe bar "Stribor" i caffe bar "Carpe Diem".

Vidimo se na Vrljici... i ponesite deku...